Ohjeita koulutukseen saapuville

Jotta koulutuspäivä on Sinulle mahdollisimman mukava ja antoisa, kokosimme tähän joitain ohjeita.

Tarkemmat kirjalliset ohjeet saat aina hyvissä ajoin ennen koulutusta tai tapahtumaa.

Kaikki tilaisuutemme ovat ehdottoman päihteettömiä - myös ampuvan ryhmän mukana mahdollisesti tulevien katselijoiden osalta.

Suojaimet

Ampuessa on aina käytettävä kuulosuojaimia. Ihan tavalliset kuulosuojaimet sopivat hyvin ja niitä on meillä mukana ylimääräisiä, jos sinulla ei ole omia.

Myös suojalasit ovat välttämättömät. Jos Sinulla on silmälasit, et välttämättä tarvitse erillisiä suojalaseja, mutta varsinkin kalliit silmälasit on hyvä suojata niiden päälle sopivilla suojalaseilla. Vakuutuksemme ei kata tilaisuuksissamme rikkoutuneita silmälaseja. Meillä on tavallisia suojalaseja lainaksi, mutta hygeniasyistä omat suojalasit olisi hyvä olla mukana.

Vaatetus

Koulutukset tapahtuvat ulkona ampumaradoilla. Aina ei ole mahdollista ampua katoksesta käsin, eikä joka ampumaradalla ole lämmintä sisätilaa, joten varaudu säänmukaisin vaattein. Ja ota mukaan varmuuden vuoksi vielä yksi lämmin vaatekerta sekä kuivat vaihtokäsineet.

Aseita voi käsitellä ohuet, kädenmyötäiset, napakat hansikkaat käsissä. Metalliset aseet voivat tuntua kylmiltä, joten viileämmillä keleillä käsineet ovat suotavat.

Takki kannattaa olla sellainen, että kädet liikkuvat helposti. Liian tiukkojen vaatteiden kanssa haulikon ja kiväärin nostaminen ampuma-asentoon saattaa olla hankalaa.

Ampumaradat ovat yleensä hiekkapohjaisia. Ampumapäivän aikana seistään ja kävelläänkin paljon, joten jalkineiden kannattaa olla mukavat ja tukevat.

Ruokailut

Tapahtumiimme pystyy tilaamaan myös haluamansa ateriat tai kahvituksen.

Pitempäänkin koulutukseen omin eväin saapuminen onnistuu tietenkin myös. Vesipullo tai vastaava kannattaa joka tapauksessa pitää käsillä koko koulutuksen ajan.